Sunday, August 02, 2009

Vakantie tips

Onbezorgd genieten van je vakantie in Suriname. Neem even de tijd om deze tips door te nemen.

Visum
Ben je in het bezit van een nederlands paspoort, dan moet je een visum aanvragen.Het visum krijg je niet bij aankomst in Suriname. Voor je vertrek moet je in het bezit zijn van een toeristen visum.
Hoe kom je aan een visum?

Identiteitspapieren
Zorg ervoor dat je altijd je identiteitspapieren op zak hebt. Ben je van plan om in Suriname een auto te huren dan moet je in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs. Het nederlands rijbewijs is niet voldoende.Wil je rondgereden worden kun je gebruik maken van de diensten van budgetcitytours. Mail voor info naar: budgetcitytours@gmail.com

Kleding
Suriname heeft een heerlijk en zonnig klimaat. Plotselinge lange of korte regenbuien zijn niet vreemd. Trek je naar de hoger geleden gebieden, hou er dan rekening mee dat de temperatuur in de avonduren flink kan gaan dalen. Wat neem je mee aan kleding: Katoenen kleding, een jasje of vestje, goede loopschoenen. Ga je naar het binnenland, neem dan niet teveel bagage mee.

Bescherming tegen de zon
Drink voldoende water. Het water uit de kraan is van goede kwaliteit en kan dus zo gedronken worden. Draag een hoed. Gebruik zonnebrandcreme, SPF 30 of hoger.

Muggen
Gebruik antimuggencreme met deet. Smeer de creme 45 minuten na het aanbrengen van dezonnebrand creme, op je huid. Goed wassen voor het slapen gaan want deet kan op lange termijn schadelijke gevolgen hebben.

No comments: